Rar oppførsel

Vær oppmerksom på rar oppførsel

Har du fått en eller flere verktøylinjer i nettleseren din, er det lurt å være på vakt.
Har nettleseren din fått en ny startside du ikke har lagt inn selv? Spretter det noen ganger opp annonser eller feilmeldinger nede i hjørnet av skjermen? Har du fått en ekstra verktøylinje i nettleseren? Brukes det en annen søkemotor enn den du foretrekker?
Dette er typiske tegn på at maskinen din er infisert med skadevare.
Det kan variere hvor stor harme de byr på – såkalt adware er programmer som spytter ut annonser i ny og ne, der skaperen tjener penger på at du klikker.
Disse er stort sett ikke spesielt farlige. De er mest til irritasjon.
Mer alvorlig er spionvare (spyware), som kan overvåke alt du foretar deg på maskinen og sende kredittkortdetaljer, passord og lignende til kriminelle. Synes du det er noe som ikke er som det skal med maskinen din, bør du skanne maskinen og se om du finner noen uhumskheter.
Blant de mest anerkjente reparasjonsprogrammene er Malwarebytes anti-malware. Om du ønsker å være HELT sikker, kan du gjerne også ta en runde med et annet program, f.eks. med Hitman Pro etterpå; et populært «second opinion»-program som ofte får med seg det det første programmet ikke fikk med seg.

 TILBAKE

Nyeste kommentarer

03.03 | 01:00

Takk, Amy <3

02.03 | 19:23

Jeg kjenner ikke sønnen din, men han er like god som deg :) Hvil i fred Christian

02.03 | 14:54

Takk for fine ord, Vigdis

02.03 | 06:10

Cristian var en gutt du bare måtte like, Hadde mange gode samtaler med han, En ting var sikkert Han elsket sin familie høyt. .Hvil i fred Cristian